ImseVimse laddar för fortsatt tillväxt med Pivot som ny huvudägare

Pivot Fund I (E) AB (”Pivot”) har tillsammans med tidigare ägare och nyckelpersoner förvärvat det gotländska företaget ImseVimse, en ledande tillverkare av funktionella, återanvändbara och högkvalitativa textilprodukter.

ImseVimse grundades 1988 på Gotland av Marie Walleberg. Hållbarhet och Maries behov av att lindra sitt barns blöjeksem lade grunden för det som idag är ImseVimse. I över 30 år har bolaget utvecklat funktionella, återanvändbara och högkvalitativa textilprodukter för kvinnor och barn – tillverkade med omtanke för både människor och miljö. Produkterna säljs till kunder över hela världen genom egen online-kanal samt ett brett nätverk av återförsäljare och grossister.

”På ImseVimse arbetar vi tillsammans för att utveckla hållbara och cirkulära lösningar på produkter som används av människor dagligen, för vilket vi ser en allt ökande efterfrågan. Jag vill ge ImseVimse och dess medarbetare möjligheten att utvecklas vidare och har sökt efter en lämplig partner som kan hjälpa oss att ta nästa steg. Jag är därför verkligen glad att ha etablerat detta partnerskap med Pivot, som med sina kompletterande kompetenser och nätverk kan ta ImseVimse till nästa nivå. Det har också varit viktigt för mig att Pivot vill behålla den lokala förankringen här på Gotland och att de fortsatt vill utveckla verksamheten just härifrån”, kommenterar grundaren Marie Walleberg.

”Att finna lösningar för hur vi kan skapa bättre och hälsosammare produkter, som lösning på våra vardagliga behov, med ett starkt förbättrat miljöavtryck är ett måste. Vi är djupt imponerade av vad Marie och alla medarbetare på ImseVimse har åstadkommit. Tillsammans leder de utvecklingen av återanvändningsbara och miljövänliga textilprodukter – med ett cirkulärt tänk som vi tycker ligger helt rätt i tiden och dessutom något som ligger oss varmt om hjärtat. Vi ser fram emot att få börja bidra till ImseVimses fortsatta resa och tillsammans ta bolaget till nya höjder”
, kommenterar Niklas Hofverberg, Partner på Pivot Partners AB.

Villkoren för affären offentliggörs inte. För ytterligare information, vänligen kontakta:

Niklas Hofverberg, Partner, Pivot Partners AB
niklas@pivot.se
+46 (0)70 190 75 58
Marie Walleberg, Grundare, ImseVimse AB
marie@imsevimse.se
+46 (0) 70 859 28 90

Om ImseVimse:
ImseVimse grundades 1988 på Gotland och utvecklar funktionella, återanvändbara och högkvalitativa textilprodukter. Hållbar konsumtion skall vara normen, inte undantaget. Utgångspunkten har alltid varit att produkterna kan återanvändas och tryggt bäras närmast huden. För mer information se www.imsevimse.se.

Om Pivot:
Pivot är ett svenskt private equity-företag som investerar i och utvecklar kvalitativa mindre företag i Norden med stor utvecklings- och tillväxtpotential. Vi investerar både kapital och engagemang – mycket engagemang. Vi stödjer våra företag med erfarenhet, processer och nätverk för att ingjuta ny kraft och förmåga att genom innovation utveckla och ta till vara på slumrande möjligheter. Vi gillar företag som finns på mindre orter. Förklaringen är enkel.
Mindre snack och mer verkstad. Vi tror på att bibehålla den lokala etableringen men göra affären mer global – stärka orten genom att skapa flera arbetstillfällen. För mer information se www.pivot.se.