Pivot tar nästa steg i att bygga en ledande grupp inom barn- och hygienprodukter genom förvärvet av Esska

Tidigare i februari tillkännagav Pivot Fund I (E) AB (”Pivot”) sin första investering genom förvärvet av ImseVimse. Pivot tar nu nästa steg i att bygga en ledande grupp inom barn och hygienprodukter genom förvärvet av Esska, en ledande tillverkare av barnprodukter såsom nappar, flaskor, dinappar, haklappar och muggar.

Lidköpingsföretaget Esska har en lång och gedigen tradition av att tillverka och sälja barnprodukter. Bolaget grundades 1904 och idag är Esska en av de ledande aktörerna i Sverige inom babyprodukter såsom nappar, flaskor, dinappar, haklappar och muggar. Produkterna säljs i dagligvaruhandeln, fackhandel och online –
både under varumärket Esska och under kunders eget varumärke (EMV). Bolagets huvudkontor och tillverkning av nappar är beläget i Lidköping.

”Esska är en svensk klenod som många av oss på ett eller annat sätt har en relation till. Vi är därför oerhört stolta och glada över att nu få möjligheten att, tillsammans med Fredrik och alla medarbetare på Esska, etablera bolaget som en ledande innovatör av babyprodukter samt sätta bolaget på kartan internationellt. Att Esska bedriver sin napptillverkning i egen regi i Lidköping är unikt och något som vi kommer att stötta fullt ut framöver. Med utgångspunkt i ImseVimse och Esska avser vi att bygga en ledande grupp inom barn och hygienprodukter och vi söker aktivt efter kompletterande förvärv”, kommenterar Karl-Erik Dexner, Partner på Pivot Partners AB.

”Vi är mycket glada och entusiastiska över att få in Pivot som ägare av Esska. Vi får nu ytterligare kraft i form av kompetens, nätverk och resurser för att tillsammans ta bolaget till nya höjder. Detta skapar stora möjligheter för våra kunder, leverantörer och medarbetare”, kommenterar Esskas VD Fredrik Fischerström.

Villkoren för affären offentliggörs inte. För ytterligare information, vänligen kontakta:

Karl-Erik Dexner, Partner, Pivot Partners AB
karl-erik@pivot.se
+46 (0)70 290 38 40
Fredrik Fischerström, VD, Esska
fredrik@esska.nu
+46 (0)70 368 24 87

Om Esska:
Esska har en lång och stolt tradition av att tillverka babyartiklar. Företaget grundades 1904 och importerade sjukvårdsartiklar vilket senare utökades till att inkludera babyartiklar. På 50-talet påbörjade Esska produktion i egen regi i Eskilstuna för att 1966 flytta produktionen till Lidköping där napptillverkningen idag sker. Idag är Esska en av de ledande aktörerna inom babyprodukter såsom nappar, flaskor, dinappar, haklappar och muggar. För mer information se www.esska.nu.

Om Pivot:
Pivot är ett svenskt private equity-företag som investerar i- och utvecklar kvalitativa mindre företag i Norden med stor utvecklings- och tillväxtpotential. Vi investerar både kapital och engagemang – mycket engagemang. Vi stödjer våra företag med erfarenhet, processer och nätverk för att ingjuta ny kraft och förmåga att genom innovation utveckla och ta till vara på slumrande möjligheter. Vi gillar företag som finns på mindre orter. Förklaringen är enkel.
Mindre snack och mer verkstad. Vi tror på att bibehålla den lokala etableringen men göra affären mer global – stärka orten genom att skapa flera arbetstillfällen. För mer information se www.pivot.se.